Köszöntő

Az Eszterházy Károly Egyetem több mint kettőszáz éves örökségre alapozva építi a jövőt!

Idén júliusban is sok tízezer fiatal élete változott meg egy szempillantás alatt a ponthatárok kihirdetésével. Nagy öröm számunkra, hogy sokan tisztelték meg bizalmukkal az Eszterházy Károly Egyetemet, és így köszönthetjük Önöket intézményünkben.
Azt valljuk, hogy nagyobb álmaink megvalósítása során inkább azt keressük, hogy mit hogyan, és nem azt, mit miért nem lehet megcsinálni. Nem sürgetjük az eredményt, mert tudjuk, hogy itt is, mint mindig, az odáig vezető út is fontos, nem csak a megérkezés. Most mégis azt mondom, hiszek az Önök megérkezésében, abban, hogy a nálunk töltött évek végeztével odáig jutnak, ahová most, az álmaik megszületésekor, majd azok továbbgondolásakor szeretnének.
Az első szemeszter kezdetével egy új, szabadabb, színesebb és remélhetőleg sosem feledhető világ kapui nyílnak meg az ajtóinkon belépő hallgatóink előtt. Igyekszünk a legjobb feltételeket biztosítani mindenki számára, ám felnőttként döntéseikkel már elsősorban Önök irányítják hétköznapjaikat, és ha jól navigálnak, nálunk megtalálhatják életük hivatását, legjobb barátaikat, talán életük párját is. Bízom benne, hogy ehhez az Eszterházy Károly Egyetem négy campusának valamelyike – Eger, Gyöngyös, Jászberény vagy Sárospatak – a legalkalmasabb helyszín lesz mindenki számára.

Az eredményes és jó hangulatú diákélethez campusainkon ideálisak a körülmények. Gazdag történelmi múlt, színes kulturális élet és programkínálat, lüktető idegenforgalom, színvonalas sportélet vár mindenkit egyetemvárosainkban. Campusaink páratlan adottságú környezetében várja leendő hallgatóit az Eszterházy Károly Egyetem.

Döntésük, amellyel az Egyetemünket választották felelősséget is ró ránk, az intézmény vezetőire és minden munkatársára. Az Eszterházy Károly Egyetem presztízse természetesen azon is múlik, hogy milyen oktatóink, épületeink és szolgáltatásaink vannak. De elsősorban azért dolgozunk, hogy a hallgatóink tudása, egyetemi éveik alatt megszerzett élményeik és eredményeik hozzájáruljanak ahhoz, hogy sikeres, boldog és elégedett emberek legyenek.

Az első, kezdeti lépéseket már megtették, kívánom Önöknek, hogy a nálunk töltött időszakot éljék igazi egyetemistaként a fiatalság minden kihívásával, örömével és bájával együtt. Remélem, hogy a diploma megszerzése után büszkeséggel gondolnak majd vissza Alma Materükre.

Dr. Liptai Kálmán, rektor


< Vissza