Fizetési határidők és mód

Önköltséges finanszírozási formára felvételt nyert hallgatókkal a beiratkozás napján az egyetem képzési szerződést köt. A szerződés szövege előzetesen megtekinthető a http://felvettek.uni-eszterhazy.hu/hu/felvettek_hu/penzugyek/nyomtatvanyok menüpontban.
Felhívom a figyelmét, hogy tanegységet addig nem tud felvenni, míg az önköltségi díj első részletét be nem fizeti!
Az önköltségi díj első részletének befizetési határideje: 2021. február 1.
Az önköltségi díj második részletének befizetési határideje: 2021. március 31.
Mivel az önköltségi díjat két összegben kell befizetni, további részletfizetési kérelmek beadására nincs lehetőség.

1. Munkáltató vagy más magánszervezet befizető esetén
Abban az esetben, ha a hallgató önköltségi díját átvállalja a munkáltató, esetleg más magánszervezet, a számla igényt a befizetés teljesítése előtt kell jelezni. Ezt a Neptun rendszerben Ügyintézés/Kérvények menüpontban megtalálható „Számlakérő" adatlap kitöltésével és a honlapon megtalálható cégszerű aláírással ellátott szkenelt formanyomtatvány feltöltésével tudja igényelni. A formanyomtatvány letölthető az alábbi linken . A számlakérő elektronikus kérvény beérkezési határideje: 2021. január 31. Ezen esetben a befizetést a befizető nevére kiállított számlán szereplő bankszámlára kell teljesíteni. Ezekkel a befizetésekkel a hallgatónak nincs teendője, a befizetést az EKE belső feladással fogja teljesíteni. A határidő után beérkezett kérelmeket nem áll módunkban elfogadni.
Államháztartás Számviteléről szóló 4/2013. kormányrendelet értelmében a fizetési kötelezettségekről a tételek kiírása után azonnal el kell készíteni a számlát, ezt követően nem tudunk kötelezettségvállalót elfogadni. Ezért nincs lehetőségünk arra, hogy a már kiállított számlákat módosítsuk!

2. Magánszemély (hallgató) befizetése esetén

Az Eszterházy Károly Egyetemen a Neptun rendszerben történő gyűjtőszámlás befizetést kötelesek alkalmazni a hallgatók. Ha pénzt utalt a gyűjtőszámlára, a Pénzügyek menüpontban tudja nyomon követni a gyűjtőszámla-egyenlegét.
Gyűjtőszámla egyenleg feltöltése (a kívánt összeget a következő számlaszámra kell utalni):

10035003-00336121-01120008

A kedvezményezett neve: Eszterházy Károly Egyetem
Közlemény: Neptun kód és Név (példa: NK-AB1234 Kis Aladár)
A gyűjtőszámlára utalt összegek a banki átutaláskor 1-2 munkanap alatt érkeznek meg, ezért azt javasoljuk, hogy mindig tartson annyi pénzt a gyűjtőszámláján, amennyi kisebb tételek (pl. IV díj) befizetéséhez szükséges.A rendszer csakis a banki átutalással teljesített befizetéseket tudja fogadni!

Befizetés Neptun rendszerben

Befizetés menüpont alatt tekintheti meg a már teljesített és a befizetendő (vagyis aktív) fizetési kötelezettségeinek listáját. Itt lehetősége van a Neptunban az Ön számára rendelkezésre álló fizetési módok segítségével a kötelezettségeinek teljesítésére is.Ezen a felületen listázhatja fizetési kötelezettségeit (Befizetés fül). A szűrések részen kiválaszthatja, hogy az aktuális félév beállítása után a kiírt tételek közül melyek jelenjenek meg: aktív, teljesített. A listában megjelenő tételek tartalmazzák a kiírt tétel nevét, típusát, mely információk segítenek visszamenőlegesen is beazonosítani a kiírt tételeket.
A kiírt tétel bővebb adatai között a "Diákhitel státusz" mezőben látható, hogy történt-e diákhitel engedményezés a kiírásra. Az engedményezés státusza lehet: Leadva, Diák-hitelnek feladva, Elfogadva, Visszautasítva.
TÉTEL BEFIZETÉSE
A befizetetlen (vagyis aktív), kiírt tételeinek befizetéséhez pipálja be a teljesítendő tétel(ek) mellett található „Befizet" jelölőnégyzetet, majd kattintson a „Tovább" –„ befizet" – „tovább" gombra. (vagyis: Befizetések – aktuális félév kiválasztása – listázás – aktív tétel kijelölése – tovább – befizet – tovább)
Aktív tételeket csak a gyűjtőszámlája egyenlegéig tud teljesíteni.

3. Diákhitel2:

Neptun rendszerben a Pénzügyek-beállítások menüpontban a Diákhitel2 szerződésszám rögzítése címszó alatt a Diákhitel2 szerződésszám négyzetbe írja be a diákhitel szerződésének számát, majd kattintson a „mentés" gombra. Következő lépésként pénzügyek – befizetések menüpontban a 2020/2021/2 félévet listázva a + jelre klikkelve a Diákhitel2 gombra kattintva ide is rögzítse be a szerződése számát.
Figyelem! Annyi tételnél kell a fenti műveletet elvégeznie, ahány tételt a Diákhitel2 segítségével kíván megfizetni.
Ezen adat megadása után a diákhitel megérkezése napjáig fizetési határidő módosítást fogunk engedélyezni önnek.


< Vissza