Fizetési határidők és mód

FIZETÉSI HATÁRIDŐK ÉS MÓD

Önköltséges finanszírozási formára felvételt nyert hallgatókkal a beiratkozás napján az egyetem képzési szerződést köt. A szerződés szövege előzetesen megtekinthető a http://felvettek.uni-eszterhazy.hu/hu/felvettek_hu/penzugyek/nyomtatvanyok menüpontban.

Felhívom a figyelmét, hogy tanegységet addig nem tud felvenni, míg az önköltségi díj első részletét be nem fizeti!

Az önköltségi díj első részletének befizetési határideje: 2020. szeptember 7.

Az önköltségi díj második részletének befizetési határideje: 2020. október 31.

Mivel az önköltségi díjat két összegben kell befizetni, további részletfizetési kérelmek beadására nincs lehetőség.

1. Munkáltató vagy más magánszervezet befizető esetén

Abban az esetben, ha a hallgató önköltségi díját átvállalja a munkáltató, esetleg más magánszervezet, a számla igényt a befizetés teljesítése előtt kell jelezni. Ezt a Neptun rendszerben Ügyintézés/Kérvények menüpontban megtalálható „Számlakérő" adatlap kitöltésével és a honlapon megtalálható cégszerű aláírással ellátott szkenelt formanyomtatvány feltöltésével tudja igényelni. A formanyomtatvány letölthető az alábbi linken . A számlakérő elektronikus kérvény beérkezési határideje: 2020. szeptember 4. Ezen esetben a befizetést a befizető nevére kiállított számlán szereplő bankszámlára kell teljesíteni. Ezekkel a befizetésekkel a hallgatónak nincs teendője, a befizetést az EKE belső feladással fogja teljesíteni. A határidő után beérkezett kérelmeket nem áll módunkban elfogadni.
Államháztartás Számviteléről szóló 4/2013. kormányrendelet értelmében a fizetési kötelezettségekről a tételek kiírása után azonnal el kell készíteni a számlát, ezt követően nem tudunk kötelezettségvállalót elfogadni. Ezért nincs lehetőségünk arra, hogy a már kiállított számlákat módosítsuk!

2. Magánszemély (hallgató) befizetése esetén
Az Eszterházy Károly Egyetemen a Neptun rendszerben történő gyűjtőszámlás befizetést kötelesek alkalmazni a hallgatók. Ha pénzt utalt a gyűjtőszámlára, a Pénzügyek menüpontban tudja nyomon követni a gyűjtőszámla-egyenlegét.
Gyűjtőszámla egyenleg feltöltése (a kívánt összeget a következő számlaszámra kell utalni):

10035003-00336121-01120008

A kedvezményezett neve: Eszterházy Károly Egyetem
Közlemény: Neptun kód és Név (példa: NK-AB1234 Kis Aladár)

A gyűjtőszámlára utalt összegek a banki átutaláskor 1-2 munkanap alatt érkeznek meg, ezért azt javasoljuk, hogy mindig tartson annyi pénzt a gyűjtőszámláján, amennyi kisebb tételek (pl. IV díj) befizetéséhez szükséges.
A rendszer csakis a banki átutalással teljesített befizetéseket tudja fogadni!

Befizetés Neptun rendszerben
Befizetés menüpont alatt tekintheti meg a már teljesített és a befizetendő (vagyis aktív) fizetési kötelezettségeinek listáját. Itt lehetősége van a Neptunban az Ön számára rendelkezésre álló fizetési módok segítségével a kötelezettségeinek teljesítésére is.
Ezen a felületen listázhatja fizetési kötelezettségeit (Befizetés fül). A szűrések részen kiválaszthatja, hogy az aktuális félév beállítása után a kiírt tételek közül melyek jelenjenek meg: aktív, teljesített. A listában megjelenő tételek tartalmazzák a kiírt tétel nevét, típusát, mely információk segítenek visszamenőlegesen is beazonosítani a kiírt tételeket.
A kiírt tétel bővebb adatai között a "Diákhitel státusz" mezőben látható, hogy történt-e diákhitel engedményezés a kiírásra. Az engedményezés státusza lehet: Leadva, Diák-hitelnek feladva, Elfogadva, Visszautasítva.
TÉTEL BEFIZETÉSE
A befizetetlen (vagyis aktív), kiírt tételeinek befizetéséhez pipálja be a teljesítendő tétel(ek) mellett található „Befizet" jelölőnégyzetet, majd kattintson a „Tovább" –„ befizet" – „tovább" gombra. (vagyis: Befizetések – aktuális félév kiválasztása – listázás – aktív tétel kijelölése – tovább – befizet – tovább)
Aktív tételeket csak a gyűjtőszámlája egyenlegéig tud teljesíteni.

3. Diákhitel1
engedményezés intézése az egri campuson Tanulmányi és Oktatásszervezési Osztály Pénzügyi és Neptun Irodájánál (3300 Eger, Egészségház u. 4. 32. szoba), más campusokon az Oktatási Csoportoknál / Irodákban személyesen: 2020. szeptember 05.
Kérem, diákhitel szerződésének számát hozza magával!

4. Diákhitel2:
Neptun rendszerben a Pénzügyek-beállítások menüpontban a Diákhitel2 szerződésszám rögzítése címszó alatt a Diákhitel2 szerződésszám négyzetbe írja be a diákhitel szerződésének számát, majd kattintson a „mentés" gombra. Következő lépésként pénzügyek – befizetések menüpontban a 2020/2021/1 félévet listázva a + jelre klikkelve a Diákhitel2 gombra kattintva ide is rögzítse be a szerződése számát.
Figyelem! Annyi tételnél kell a fenti műveletet elvégeznie, ahány tételt a Diákhitel2 segítségével kíván megfizetni.
Ezen adat megadása után a diákhitel megérkezése napjáig fizetési határidő módosítást fogunk engedélyezni önnek.

 


< Vissza